Regulamentul privind comerțul electronic pe site-ul www.minimax.md

 

1. DISPOZIŢII GENERALE

Prezentul regulament stabileşte condiţiile generale cu privire la comerţul electronic desfășurat de către ”SHOP MAX” SRL prin intermediul paginii web: www.minimax.md  

Prevederile prezentului regulament se bazează pe prevederile legislației în vigoare a Republicii Moldova:

 • Codul Civil al Republicii Moldova 1107-XV din 6.06.2002;
 • Legea Republicii Moldova Nr. 284/2004 privind comerțul electronic cu modificările ulterioare;
 • Legea nr.133/2011 privind protecția datelor cu caracter personal;
 • Legea nr.114/2012 cu privire la serviciile de plată şi moneda electronică;
 • Legea nr.91/2014 privind semnătura electronică şi documentul electronic;
 • Legea nr.105/2003 privind protecția consumatorilor;
 • Legea nr. 231/2010 cu privire la comerțul interior, și alte acte normative. 

NOŢIUNI UTILIZATE: 

VÂNZĂTOR – ”SHOP MAX” SRL cu sediul în r. Criuleni, sat. Corjova MD-4817, Republica Moldova, cod fiscal IDNO 1023600035187; 

CUMPARATORUL– clientul care efectueaza o Comanda, orice persoana fizica care a implinit varsta de 18 ani sau persoana juridica care acceseaza Site-ul www.minimax.md , prin utilizarea saitului www. minimax.md si care si-a dat acordul cu privire la prezentele Termeni si Conditii Generale. 

MAGAZINUL ONLINE – pagini web apartinând „SHOP MAX” SRL care se află la adresa www. minimax.md, prin intermediul căruia cumpărătorul are acces la informaţii privind produsele oferite spre vânzare de catre „SHOP MAX” SRL. „SHOP MAX” SRL este deţinătorul tuturor drepturilor de proprietate intelectuală asupra magazinului online, respectiv asupra mărcilor, designului, funcţionalităţilor site-ului, imagini şi etc. 

COMANDĂ – reprezinta intentia cumparatorului de a achizitiona Produse de pe Site transmisa Vanzatorului, prin intermediul Site-ului. 

CONTRACT – inseamna prezentul document Termeni si conditii si stabileste conditiile generale de vanzare online a produselor de catre „SHOP MAX” SRL (site: minimax.md), precum si drepturile si obligatiile Vanzatorului si ale Clientului/Cumparatorului si produce efectele unui contract incheiat la distanta intre Vanzator si Cumparator, incepand cu momentul transmiterii de catre „SHOP MAX” SRL (site: minimax.md) a confirmarii acceptarii Comenzii Clientului/Cumpărătorului. 

COȘ DE CUMPĂRĂTURI – forma online a coșului compus din totalitatea Mărfurilor și/sau produselor selectate de catre Client/Cumparator din Site in vederea achizitionarii pînă la confirmarea acestuia de către Vînzător. 

ISTORIC DE CUMPĂRĂTURI – reprezinta totalitatea datelor stocate in legatura cu achizitiile anterioare conform bonurilor fiscale (de ex. valoare cumparaturi, produse, identificare magazine/online, data, ora etc.) 

COMANDA CONFIRMATĂ – Comanda efectuată online prin intermediul magazinului online www.minimax.md de către un cumpărător ale carui date de identificare şi detalii cu privire la comanda sa au fost validate telefonic ca urmare a contactului dintre cumpărător şi a operatorului serviciului suport clienţi „SHOP MAX” SRL. După confirmarea de către operatorii disponibilității sau absenței produsului selectat, la momentul asamblarii comenzii, suma finală poate diferi de suma comenzii spre plată.

2. CONDIŢII GENERALE 

Prezentele condiţii reprezintă cadrul general potrivit cărora se desfaşoară activitatea de comerţ electronic la distanţă/online, cuprinse într-un sistem de vânzare organizat de „SHOP MAX” SRL. Aceste condiţii de comerţ electronic se pot realiza inclusiv prin încheierea unui contract electronic de vânzare-cumpărare la distanţă, asupra cărora prin comanda efectuată după comunicarea electronică comercială din partea vânzătorului, consumatorul persoană fizică îşi exprimă expres şi neviciat consimţământul său cu privire la încheierea la distanţă a contractului, prin plasarea comenzii.

Condiţiile generale se aplică şi persoanelor juridice, în condiţiile diferenţierii pe care legislaţia Republicii Moldova o reglementează. În aceeaşi măsură, prin comanda plasată, persoanele juridice îşi manifestă consimţământul neviciat cu privire la clauzele contractului de vânzare-cumpărare la distanţă prevăzute în prezentele condiţii generale şi stipulate în legislaţia Republicii Moldova.

3. TERMENI ŞI CONDIŢII

Magazinul online www.minimax.md cuprinde orice fel de informaţii (texte, poze, baze de date, produse, preţuri, logouri, reclame), care constituie conţinutul magazinului online, proprietatea companiei „SHOP MAX” SRL. Orice preluare a conţinutului (integrală sau parţială) în alte scopuri decât în interes personal este sancţionată de legislaţia Republicii Moldova şi în special de reglementările privind drepturile de proprietate intelectuală. 

Informaţiile oferite în cadrul prezentului site/pagină web sunt în limba română şi rusă. 

Accesarea şi/sau utilizarea site-ului de către cumpărător constituie ACCEPTAREA prezentelor condiţii şi manifestarea consimţământului cu privire la obligaţia de respectare a acestuia. 
Ulterior prelucrării comenzii, vânzătorul nu îşi asumă răspunderea ce decurge din transmiterea eronată a datelor sale de consumator sau comanda eronat efectuată. 

Orarul de funcţionare: 

Comenzile pot fi plasate online oricând, dar perioada de procesare a acestora se desfăşoară zilnic în intervalul de timp: 

 • Luni-vineri între orele 09:00 – 18:00;
 • Sâmbătă între orele 09:00 – 14:00;
 • Duminică – zi liberă.

Condițiie de livrare și achitare:

Livrare în municipiul Chișinău

În orașul Chișinău livrarea este GRATUITĂ pentru comenzile cu o valoare mai mare de 500 lei. Comenzile cu o valoare mai mică de 500 lei sunt livrate în raza oraşului Chişinău contra unei taxe unice de 30 lei.
Comenzi Urgente: Pentru comenzi urgente se poate solicita supra-taxă de 80 lei

Livrare în suburbiile municipiului Chișinău

Pentru localitățile Durlești, Stăuceni, Bubuieci livrarea este GRATUITĂ pentru comenzile cu valoare mai mare de 600 lei.Comenzile cu o valoare mai mică de 600 lei sunt livrate în suburbiile oraşului Chişinău contra unei taxe unice de 55 lei.

Pentru celelalte localitați prețul se stabilește în funcție de distanță (condiția comenzii minime de 600 lei rămâne valabilă).

Plata se face în lei, integral, către curierul firmei în momentul recepţionării produselor.

*Comenzile plasate în zilele de sărbători legale vor fi procesate în următoarea zi lucrătoare.

Odată lansată comanda online, cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare ulterioară (telefonic sau electronic), precum şi cu modul de operare al vânzătorului.

Orice comandă confirmată de vînzător implică vânzătorul şi consumatorul persoană fizică într-un contract la distanţă.

Momentul încheierii contractului de vânzare-cumpărare la distanţă între părţi, îl constituie momentul expedierii mesajului de confirmare a comenzii (inclusiv după preț și sortiment) de către vânzător în adresa consumatorului.

Politica de Retur

Ai procurat un produs și vrei să îl înlocuiești? Verifică dacă ai dreptul!

Înlocuirea produsului de calitate corespunzătoare (gov.md) – Agenția Pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței

HOTĂRÎREA Nr. 1465 din 08.12.2003 – HOTĂRÎRE Nr. 1465 din 08.12.2003 cu privire la aprobarea Regulilor de înlocuire a produselor nealimentare şi a termenelor de garanţie

Dacă ai procurat un produs și acest produs nu îți convine după model, formă, mărime, poți oare să îl schimbi?

Da, în cazul in care au fost respectate următoarele condiții:

 • În termen de 14 zile din momentul achiziției poți solicita înlocuirea unui produs nealimentar de calitate corespunzătoare cu un produs similar;
 • Produsul și-a păstrat aspectul exterior, proprietăţile de consum, sigiliile, etichetele fabricii, precum şi bonul fiscal, eliberat consumatorului împreună cu marfa vîndută.
 • Produsul nu este inclus în LISTA PRODUSELOR NEALIMENTARE DE CALITATE CORESPUNZĂTOARE CE NU POT FI ÎNLOCUITE CU UN PRODUS SIMILAR
 • Costul de transport pentru retur este suportat de către Client.
 • Dacă produsul necesar pentru înlocuire lipsește vânzătorul este obligat să-i restituie  contravaloarea produsului.
 • Contravaloarea produsului va fi returnată prin intermediul aceleiași modalități de plată utilizată la achiziție (numerar/transfer bancar) sau pe un card retur la solicitarea clientului, in termen de 14 zile calendaristice.


Lista produselor nealimentare de calitate corespunzătoare ce nu pot fi înlocuite cu un produs similar

 1. Articole de bijuterie (articole din metale preţioase, cu pietre scumpe, din metale preţioase şi montate cu pietre semipreţioase şi sintetice, pietre preţioase şlefuite).
 2. Confecţii şi articole din tricot (articole de lenjerie de corp, lenjerie de pat, articole de ciorăpărie).
 3. Articole de igienă individuală (periuţe de dinţi, piepteni, agrafe, bigudiuri, pensete, aparate de ras manuale sau electrice şi alte articole destinate îngrijirii corpului).
 4. Articole de parfumerie şi cosmetică.
 5. Mărfuri textile (ţesături din bumbac şi tip bumbac, in şi tip in, lînă şi tip lînă, mătase şi tip mătase, panglici, bandă de bordură etc.).
 6. Cabluri (conducte electrice, cabluri, şnururi).
 7. Materiale de construcţie şi de finisare, alte mărfuri comercializate la metraj (linoleum, peliculă, mochetă etc.).
 8. Produse şi materiale din mase polimerice ce au contact cu produsele alimentare, inclusiv cele jetabile (veselă şi accesorii pentru servitul mesei şi bucătărie), ambalaje, articole pentru păstrarea şi transportarea alimentelor (canistre, bidoane, butelii, butoaie).
 9. Produse chimice de uz casnic, pesticide şi preparate agrochimice.
 10. Mobilă de menire socială (garnituri şi seturi).
 11. Autoturisme şi articole moto-velo, remorci şi agregate, mijloace mobile pentru mica mecanizare a lucrărilor agricole, nave pentru plimbări şi alte mijloace de transport naval de menire socială.
 12. Mărfuri tehnice complexe de uz casnic pentru care sînt stabilite termene de garanţie (aparate electrocasnice, aparate radioelectronice, aparate de calcul şi multiplicare, articole foto-chino, aparate de telefon (fixe şi mobile) şi de faximil, instrumente muzicale electrice, echipamente şi utilaje ce funcţionează cu gaze şi dispozitivele acestora).
 13. Articole pentru profilaxia şi tratamentul unor boli în condiţii de domiciliu (articole pentru ocrotirea sănătăţii publice şi pentru igienă din metal, cauciuc, textile şi alte materiale, instrumente, dispozitive şi aparate medicale, remedii pentru igiena cavităţii bucale, lentile pentru ochelari, articole pentru îngrijirea copiilor, preparate farmaceutice).
 14. Jucării.


Atenție! Datorită faptului că o serie de produse precum cerealele, mâncarea pentru bebelusi, lapte praf, biscuiti, sucuri, iaurturi, etc. se pot deteriora/degrada rapid daca nu sunt respectate condițiile păstrării acestora, sau că anumite produse (tampoane, absorbante, etc. ) prin natura lor sunt nereturnabile, precum și pompe sân, protecții sân, irigatoare, biberoane, suzete, tetine, căni, jucarii dentiție, lenjerie de pat, chiloți de unică folosință, bustiere, termometre rectale, nebulizatoare, aspiratoare nazale, etc., acestea nu se vor putea returna din motive de igiena.

4. OBLIGAŢIILE VÂNZĂTORULUI

Vânzătorul se obligă să pună la dispoziţia cumpărătorului, în mod gratuit, informaţii cu privire la produsele şi serviciile sale, pentru a atinge finalitatea menţionată în comanda online.
Vânzătorul se obligă să publice în magazinul online www.minimax.md informaţii cu caracter orientativ şi să prezinte informaţii despre produsele expuse spre comercializare de acesta, precum şi alte date considerate de „SHOP MAX” SRL ca fiind de interes pentru CUMPĂRĂTORI.
Vânzătorul întreprinde acţiuni în mod constant pentru a prezenta informaţii cât mai corecte şi relevante pentru produsele oferite spre vânzare. Dacă preţurile, sortimentul sau alte informaţii despre produs au fost afişate greşit, „SHOP MAX” SRL îşi rezervă dreptul de a nu-şi onora comanda şi de a anunţa potenţialul cumpărător despre eroarea intervenită, dacă livrarea nu s-a efectuat.
Luând în considerare schimbarea a gamei de mărfuri propuse spre vînzare, Vînzătorul își asumă obligația de actualizare cît mai curînd posibil a sortimentului de produse propuse spre vînzare, însă, ținând cont de capacitățile tehnice ale site-ului, a personalul care îl deservește și capacitățile de procesare a datelor în sistemul de evidență contabilă.
Imaginile produselor sunt afişate în magazinul online cu titlul de prezentare.
Produsele efectiv comandate pot fi diferite sub aspectul unor caracteristici (ex. nuanţe de culoare etc.) de aspectul real al produsului, în funcţie de lotul în care au fost fabricate.
La solicitarea şi cu acordul consumatorului, „SHOP MAX” SRL poate recomanda cumpărătorului achiziţionarea altui produs de o calitate şi la un preţ echivalente cu cele solicitate în prima comanda. Comanda iniţială se consideră anulată la data confirmării comenzii produsului/ produselor ce înlocuiesc produsul iniţial.
Preţurile produselor sunt actualizate zilnic. Preţul produsului comandat este cel afişat la data plasării comenzii şi nu poate fi schimbat în momentul în care consumatorul a facut comanda online. 

Promoţiile sunt valabile:

 • pentru perioade limitate de timp specificate pe pagina de prezentare a produselor/ bunurilor din magazinul online;
 • în limitele stocurilor disponibile.


„SHOP MAX” SRL nu este responsabil pentru prejudiciile create de informaţiile publicate în magazinul online din erori ce nu-i aparţin.
„SHOP MAX” SRL îşi rezervă dreptul de a completa şi/sau modifica orice informaţie din magazinul online fară a anunţa în prealabil utilizatorii site-ului.
Comunicarea cu magazinul online „SHOP MAX” SRL se face în momentul interacţiunii, prin intermediul de email suportminimax@gmail.com.  sau telefonic la +37367612206
„SHOP MAX” SRL îşi rezervă dreptul de a contacta vizitatorul magazinului online pe email sau telefonic dacă în urma interacţiunii cu site-ul, acesta a completat datele sale de identificare şi contact şi solicită în mod expres orice tip de informaţie disponibilă sau vânzătorul are nevoie de informaţie suplimentară pentru realizarea drepturilor şi obligaţiilor sale.

5. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ

Semnele grafice, denumirile, mărcile (cum sunt, de exemplu: numele site-ului şi a companiei „SHOP MAX” SRL) sunt proprietatea „SHOP MAX” SRL şi nu pot fi preluate şi/sau folosite fără acordul prealabil scris al proprietarului.
Vizitatorul nu va copia, distribui, prelua, publica în scop comercial nici o informaţie conţinută de magazinul online „SHOP MAX” SRL, fără acordul prealabil scris al titularului site-ului. Orice modificare neautorizată a site-ului este interzisă.

6. PUBLICITATE ŞI CONFIDENŢIALITATE

Cumpărătorul nu va face publice, unor terţi, prin orice mijloace, nici o informaţie cu caracter privat primită de la vânzător, sub sancţiunea obligării acestuia la plata de daune interese.
Vânzătorul îşi rezervă dreptul a folosi informaţiile furnizate de către cumpărator în vederea realizării contractului la distanță. De asemenea, cumpărătorul nu va face publice nici unei terţe părţi nici-o informaţie cu privire la comandă fără acordul scris al Vânzătorului.
Vânzătorul îşi rezervă dreptul, de a stoca şi folosi în interes propriu, în scopul realizării activităţilor de marketing, orice informaţie furnizată de către cumpărător prin intermediul site-ului www.minimax.md  . Vânzătorul nu va furniza nici unei terţe părţi informaţiile primite de la cumpărător.

7. TERMENI REMARKETING

În paginile website-ului www.minimax.md, se va naviga prin folosirea unei etichete pentru remarketing (remarketing tag) şi a codului de conversie primite de la Google AdWords unde sunt colectate cookie-uri.

Un internet cookie este un fișer de mici dimensiuni, format din litere şi numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se accesează Internetul. Cookie-urile permit site-ului posibilitatea de a furniza informaţii personalizate utilizatorului.

Cookie-urile asigură utilizatorului o experienţă plăcută de navigare şi susţin eforturile „SHOP MAX” SRL pentru a oferi anunţuri publicitare relevante bazate pe preferinţele utilizatorului.

Eticheta pentru remarketing Google colecteaza cookie-uri pentru a afişa anunţuri în website-urile reţelei Google Display şi în Google Search. Atunci cînd utilizatorii vizitează o pagină a website-ului care conţine un remarketing tag, cookie-ul browser-ului pe care îl folosesc este adăugat unei liste pentru remarketing. O listă pentru remarketing este un set de module cookie de utilizator, generate de una sau de mai multe etichete pentru remarketing.

Google AdWords foloseşte aceste cookie-uri pentru a afişa anunţuri în website-urile reţelei Google Display şi în Google Search utilizatorilor care au vizitat paginile site-ului www.minimax.md

8. FACTURARE ŞI ALTE DOCUMENTE ÎNSOŢITOARE ALE COLETULUI

Vânzatorul va emite în baza informaţiilor deţinute de acesta şi a celor furnizate de cumpărător o factură/bon fiscal pentru bunurile vândute.

9. LIMITAREA RĂSPUNDERII

„SHOP MAX” SRL nu răspunde pentru prejudiciile create, din cauze ce exclud culpa sa, de nefuncţionarea magazinului online precum şi pentru cele rezultând din imposibilitatea accesării paginilor magazinului online (ex. defecţiuni la reţeaua de internet, defecţiunii tehnice a paginilor magazinului online etc.).

10. RISCURI SI RESPONSABILITĂŢII

Vânzătorul este responsabil de ambalarea corespunzătoare a bunurilor.
Riscul pieirii bunului se transferă la cumpărător în momentul predării efective a bunului.
Vânzătorul îşi asumă responsabilitatea livrării produselor comandate de cumpărător, personal sau prin intermediul unui terţ, costul livrării este plasat pe pagina web şi se efectuiază conform ofertei plasate de vânzător, doar în cazul în care cumpărătorul a solicitat livrarea la adresa necesară acestuia sau oferta plasată de vânzător includea şi livrarea bunului la locul destinaţiei.

11. ACCEPTAREA BUNURILOR

La prezentarea de către curier a coletului, cumpărătorul este obligat să achite contravaloarea acestuia.

REGULILE DE PRIMIRE A MARFII:

 1. Asigurați-vă că cantitatea produselor și produsul livrat este exact acel de care ați făcut comandă(culoare, dimensiuni, cantitate, etc).
 2. Asigurați-vă că produsul nu este defectat, nu are deteriorării.
 3. Asigurați-vă că produsul achiziționat funcționează.


!!! În caz de acceptarea mărfurilor/produselor și de plată acestora Dvs. confirmați că nu aveți reclamații referitor la comandă.
!!! Nu uitați să luați bonul de plată/cec de la curier.

Bunurile/produsele achizitionate de Dvs in magazinul nostru online pot fi schimbate in modul prevazut de Legea RM privind protectia consumatorilor.
Datele pentru consultatii: tel: suportminimax@gmail.com sau telefonic la +37367612206

12. TRANSFERUL DE PROPRIETATE

În cazul plăţii online sau card, cumpărătorul va intra în proprietatea mărfii după confirmarea plăţii. În cazul livrării bunurilor prin curier, cu plata ramburs, cumpărătorul va intra în proprietatea mărfii şi va avea dreptul sa deschidă coletul după semnarea documentului de transport şi efectuarea plăţii.

13. FORŢA MAJORĂ

Forţa majoră, (eveniment imprevizibil, incontrolabil şi inevitabil ce afectează derularea contractului), exonerează de răspundere partea care o invocă.

14. LITIGII. LEGEA APLICABILĂ

Relaţiile contractuale dintre părţi sunt guvernate de legislaţia Republicii Moldova. Orice litigiu care nu poate fi rezolvat pe cale amiabilă dintre părţi va fi trimis spre soluţionare instanţelor competente.

 • Controlul legalităţii prelucrării datelor cu caracter personal în domeniul comerţului electronic este exercitat de – Centrul Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal;
 • Controlul în domeniul protecţiei consumatorilor este exercitat de – Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor şi Supravegherea Pieţei.

15. În cazul unei necorespunderi de text sau sens între versiunile Rusești și române ale Ofertei, variant în română va predomina.

Product was successfully added to your cart!